Gavebrev

Gavebrev

195,00 DKK

Vi har udarbejdet et gavebrev skabelon til brug for dokumentation samt fastsættelse af vilkår for en afgiven gave. Ved at benytte et gavebrev kan man undgå senere omstødelse samt gøre gaven til gavemodtagers særeje.


Dokumenter inkluderet i pakken:

Standard gavebrev skabelon


Køb nu, brug senere: Efter køb vil du kunne downloade alle dokumenterne direkte. Du får også en mail tilsendt med download-links der vil være aktive i de næste 30 dage.

Kategori:
  • Beskrivelse

Beskrivelse

Gavebrev skabelon

Er du i tvivl om hvorvidt du skal benytte dig af et gavebrev skabelon eller et gældsbrev? Så læs med nu.

Et gavebrev bruges til at dokumentere afgivelsen af en gave samt at sætte betingelser og vilkår – f.eks. at den skal være til modtagerens særeje. Gavebrevet tjener således både som dokumentation overfor relevante myndigheder som SKAT samt at knytte betingelser til gaven. En gave er en disposition hvori der ingen modydelse sker som svar på modtagelsen af gaven. På den måde adskiller dispositionen sig fra et gældsbrev som er et regulært lån.

Et gældsbrev er et lån. Et gældsbrev bruges typisk i forbindelse med finansiering af købesum ved familieoverdragelse af fast ejendom. Modsat et gavebrev skal beløbet tilbagebetales og långiver kan til enhver tid kræve gælden/hovedstolen indfriet over for låntager.

Hvor meget må man give i gave uden at det udløser gaveafgift?

Hvor mange penge du kan give i gave afhænger af gavegiver og gavemodtagers familiære relation samt hvad der typisk plejer at gives af gaver I jeres familie. Sidstnævnte kaldes lejlighedsgaver. Er der f.eks. tradition for at der ved hver påske gives et større beløb af mormoren til alle børnebørnene vil dispositionen som udgangspunkt ikke gave gaveafgiftspligtig. “Lejlighedsgaver med en værdi, der overstiger, hvad der almindeligvis anses for passende, vil dog være fuldt skattepligtige” kilde: SKAT.

Ønsker du at være på den sikre side hvad angår størrelsen på gaven og dermed være sikker på at undgå at skulle betale gaveafgift, så er der en løsning.

SKAT fastsætter hvert år beløbsgrænsen for hvad der kan gives i skattefri gave, alt afhængig af hvilken relation der er mellem gavegiver og gavemodtager, se en kort skitsering her:

– Du kan i 2020-takst give 67.100 kr. i gave til dit barn uden at der skal betales gaveafgift
– Du kan i 2020-takst give 67.100 kr. i gave til dine forældre uden at der skal betales gaveafgift
– Du kan i 2020-takst give 67.100 kr. i gave til dine bedsteforældre uden at der skal betales gaveafgift
– Du kan i 2020-takts give 67.100 kr. i gave til personer du har boet sammen med i mindst 2 år (seneste to år)