Købsaftale

Købsaftale

295,00 kr.

Få styr på din ejendomshandel med en købsaftale skabelon. Købsaftalen er det aftaleretlige fundament for en ejendomshandel. Det er i købsaftalen at samtlige vilkår, betingelser, pligter og frister bliver nøje beskrevet. Det er ejendomshandlens absolut vigtigste dokument og har derfor stor betydning for køber og sælgers juridiske situation og indbyrdes ansvar, både i handlen og i tiden efter.

 

Dokumenter inkluderet i pakken:

 

Købsaftale skabelon for ejerlejlighed
Købsaftale skabelon for fritidshus, villa og hus
Købsaftale/overdragelsesaftale ved handel med halvpart
Obligatorisk bilag vedr. købers fortrydelsesret
Guide til at hente skøde og tingbogsattest for matriklen
Refusionsopgørelse skabelon


Køb nu, brug senere: Efter køb vil du kunne downloade alle dokumenterne direkte. Du får også en mail tilsendt med download-links der vil være aktive i de næste 30 dage.

Kategorier: ,
  • Beskrivelse

Beskrivelse

Købsaftale skabelon

Ved køb og salg af fast ejendom skal der indgåes en købsaftale – derfor har vi lavet en købsaftale skabelon. Handel med fast ejendom er en kompleks størrelse som nødvendiggør klarhed om det aftalte. I vores aftale skabelon indgår alle de forhold en købsaftale skal indeholde anno 2020. Alt fra standardpunkter med handlens parter, de aftalte vilkår og betingelser samt reglerne om huseftersynsordningen. Du kan derfor være sikker på at din købsaftale ikke kommer til at mangle væsentlige forhold som senere kan bringe dig i problemer.


Købsaftale og skøde

Mange har desværre den fejlagtige opfattelse at købsaftalen og skødet er det samme dokument. Det kunne ikke være længere væk fra sandheden. Købsaftalen er det aftaleretlige fundament, hvor skødet alene er den formelle registrering af ejerskab i det offentlige register. Det er købsaftalen der danner lov mellem køber og sælger og det er her man kan indsætte vilkår som hver part skal leve op til for ikke at misligholde aftalen. Når handlen er endelig på baggrund af de i købsaftalen fastsatte frister vil skødet skulle udarbejdes. Skødet indeholder alene en gengivelse af hovedlinjerne i handlen, altså hvem der er hhv. køber og sælger, samt overtagelsesdag og købesum.


Er det et krav at man udarbejder en købsaftale?

Nej. Det er ikke et krav at der ved handel af fast ejendom foreligger en skriftlig aftale mellem handlens parter. Men hvis der ikke er lavet en skriftlig aftale, og der pludselig opstår tvivl om det aftalte, hvad kan man så støde ret på? Det er sjældent man handler med noget så værdifuldt som en bolig, hvorfor det anbefales at man udarbejder en købsaftale. Det kan enten være ved at bruge en af vores standard købsaftale skabeloner eller ved at rette henvendelse til en advokat. I de fleste tilfælde vil banken også betinge sig at der foreligger en underskrevet købsaftale før de vil bevilge lån.