Samejeoverenskomst

Samejeoverenskomst

295,00 DKK

Få styr på jeres sameje med en samejeoverenskomst skabelon. Der er mange situationer hvor det er relevant at der bliver udarbejdet en samejeoverenskomst. Det kan ved fælleseje af sommerhus, ugifte samlevendes ejerskab af en lejlighed eller flere familiers ejerskab af en ideel anpart af et hus. Vores samejeoverenskomst pakke indeholder skabeloner for alle disse tilfælde, lige til at redigere.


Dokumenter inkluderet i pakken:

Samejeoverenskomst – fælles sommerhus
Samejeoverenskomst – ufgifte samlevende
Samejeoverenskomst – ideel andel
Gældsbrev til brug for ufgifte samlevende


Køb nu, brug senere: Efter køb vil du kunne downloade alle dokumenterne direkte. Du får også en mail tilsendt med download-links der vil være aktive i de næste 30 dage.

Kategorier: ,
  • Beskrivelse
  • Samejeoverenskomst eksempel

Beskrivelse

Samejeoverenskomst skabelon om fast ejendom

En samejeoverenskomst skabelon regulerer to eller flere ejeres ejerskab af fast ejendom. Afhængig af hvem du taler med skal du være opmærksom på at ene samejeoverenskomst i visse samhænge også omtales som en samejekontrakt eller en samejeaftale.

Der er mange situationer hvor det kan vise sig at være en yderst god idé at få udarbejdet en samejeoverenskomst. Vi har derfor udarbejdet en samejeoverenskomst skabelon pakke til brug for regulering af jeres sameje over fast ejendom. At eje fast ejendom indebærer en lang række pligter, økonomi og jura. Er man ikke gift eksisterer der ingen lovgivning der regulerer to eller flere personers sameje af fast ejendom. En samejeoverenskomst er derfor absolut værd at få lavet. Skulle der opstå uenighed over alt fra brugen af et fælles sommerhus, vedligeholdelsespligt eller diverse løbende betalinger af forbrugsudgifter – så har man ingen steder at gå hen, såfremt man ikke har udarbejdet en samejekontrakt.

Vores klare råd er derfor, at man ved sameje af fast ejendom altid får udarbejdet en overenskomst der regulerer de mest gængse rettigheder og pligter ved fast ejendom. På den måde står i stærkt i forhold til eventuelle fremtidige uoverensstemmelser.

Samejeoverenskomst sommerhus

Et sameje af et sommerhus er for mange par og familier en fantastisk måde at have et sommerhus på. Man er fælles om at løfte de månedlige udgifter og løbende vedligeholdelsesarbejder på ejendommen, så man ikke skal stå med det helt alene. Derudover er det sjældent at et sommerhus altid bliver brugt, hvorfor et sameje er et sundt alternativ. Har I et sameje af sommerhus, eller er I ved at få det, så udarbejd en samejeoverenskomst så samejet bliver et konstruktivt og langvarigt et af slagsen. De forhold der reguleres i samejekontrakten ved sommerhus er blandt andet følgende forhold:

  • Hvordan udgifter skal fordeles
  • Hvordan Regnskabet skal udarbejdes
  • Overdragelse, pantsætning og evt. forkøbsret
  • Brugsret, fremleje og samejermøder

Samejeoverenskomst skabelon for ugifte samlevende

Det er utrolig vigtigt at der bliver udarbejdet en samejeoverenskomst når ugifte samlevende ejer fast ejendom sammen. Når man er er ugifte samlevende eksisterer der ingen lovgivning, der regulerer jeres juridiske og økonomiske forhold, rettigheder og pligter, såvel som det er tilfældet ved ægtepar jf. ægteskabsloven.

Netop når man som ugifte samlenvede ingen lov kan ty til, så skal man udarbejde en aftale. Specielt relevant ved følgende situationer:

  1. Den ene har erlagt et større beløb ved betaling af indskud til bolig (Bemærk at der kan foreligge et gavemoment, hvorfor der evt. skal udarbejdes et gældsbrev)
  2. Det er aftalt at den ene part betaler en væsentlig større del af de faste udgifter
  3. Der opstår ekstrordinære poster som den ene part er alene om at afholde. Det kan f.eks. være ved udskiftning af tag, vinduer, etablering af terrasse eller også mindre poster

Hvorfor nævne ovenstående punkter? Jo. Hvis I begge står som tinglyste ejere af ejendommen med hver 50 % og I en dag går fra hinanden, så har I hver krav på 50 % af ejendommens værdi. Altså er det underordnet at den ene har erlagt en betydelig større sum penge ved erhvervelsen af boligen og/eller har betalt for en gennemgribende renovation.

 

Herunder et samejeoverenskomst eksempel, hvor man kan få en idé om hvad vores skabeloner indeholder:

samejeoverenskomst eksempel